Interesse excursie defensie

Deze excursie wordt georganiseerd door:

De excursie zou plaats vinden op woensdag 23 mei en mogelijk donderdag 24 mei.

Het verwachte programma van de eerste dag:

09:00 – 10:00 Ontvangst met koffie en introductie defensie
10:00 – 12:00 Interactieve static show genie materieel
12:00 – 12:45 Lunch
12:45 – 13:30 Workshops
14:00 – 15:00 De wereld draait door
15:00 – 16:00 Borrel

Interactieve static show genie materieel

De genie troepen zullen hun materieel laten zien waarbij studenten met genisten kunnen praten. Hierbij zijn er mogelijkheden om in voertuigen mee te rijden en materieel te gebruiken middels dit veilig is.

Workshops

De studenten zullen bij opgave zich aanmelden voor een workshop, de inhoud van deze workshops zullen nog moeten worden bepaald in overeenstemming met de studieverenigingen. Er zullen drie workshops zijn die zich allen focussen op een ander genie aspect. De workshops die plaats zullen vinden zijn: CBRN workshop, bevechtstechniek workshop en bouwtechniek workshop.

De wereld draait door

In een open setting zullen genodigde plaatsnemen aan de een tafel waarbij zei vertellen over hun ervaringen bij defensie en het werk dat zei doen/gedaan hebben. De studenten zullen hierbij het publiek vormen en kunnen hierbij vragen stellen. (zelfde idee als de wereld draait door)

Het tijdsschema van dag twee: het is nog niet zeker of deze dag überhaupt door gaat.

16:00 – 17:00 Uitleg dag 2 en omkleden
17:00  – overnachting – 13:00 Dag 2

Dag twee begint als de studenten die niet blijven voor het tweede deel om 1600 uur vertrokken zijn. Hierna zal worden uitgelegd wat de tweede dag gaat inhouden en kunnen de studenten zich omkleden.

Na het omkleden gaan de studenten zich verplaatsen naar het oefenterrein waar ze te velde hun slaapplaats zullen moeten gaan bouwen en hun eten zullen moeten gaan bereiden. Dit onder begeleiding van instructeurs. Gedurende de nacht zullen de studenten wacht moeten draaien om de dag erna te beginnen meteen militair sportief element. Dit sportieve element zal worden opgevolgd door een kennismaking met de C7 in een schietcontainer of met andere trainingsmiddel. Hierna zullen de studenten gaan lunch.

Geen velden gevonden.