De nieuwsbrief

Nieuwsbrief April
Geacht lid,

Het nieuwe kwartiel is begonnen! Wij hopen dat je een erg leuke vakantie hebt gehad en aan je welverdiende rust bent toegekomen na de tentamenweek. Het nieuwe kwartiel betekend ook dat het laatste kwartiel van ons verenigingsjaar is aangebroken. Dit begint natuurlijk met een nieuwe nieuwsbrief, waarin alles staat wat er is gebeurd in april en wat er tot nu toe op de planning staat voor mei!

Bestuursupdate

Afgelopen maand hebben wij ons als bestuur onder andere veel bezig gehouden met de verbetering van de halfjaarlijkse verslagen ter voorbereiding van een vervolg op de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering.

De vacaturebank is ook weer aangevuld! Inmiddels zijn er op onze site meer dan 20 stage en/of afstudeerplekken te vinden. Dus neem snel een kijkje op de site!

Wij hebben onze vakantie doorgebracht met de studiereis in Bratislava! Wat wij daar allemaal hebben gedaan is verderop in de nieuwsbrief te lezen.
-Het 9e bestuur

Agenda

StAf Toernooi 06-05 tot 06-06-2019 @UTwente, voetbalvelden
Voetbal samen met SV Archimedes op het gezelligste studentenvoetbaltoernooi van Enschede.

Batavierenrace 10 tot 11-05-2019
De grootste estafetteloop ter wereld! Doe ook mee met team SV Archimedes en maak er een onvergetelijke dag/nacht van.

Bata-BBQ 11-05-2019
Uitrusten na de race, bodem leggen voor het feest of gewoon zin in een barbecue? Kom dan naar de Bata-BBQ.

Excursie TATA Steel 14-05-2019 @Saxion, VK
Heb jij ook altijd al willen weten hoe staal wordt gemaakt? Ga dan mee naar TATA Steel!

Lezing IDpartners 14-05-2019 @Saxion, W0,56
Gastles van ID Partners voor alle IPO’ers.

Bedrijvendag LED 2019 16-05-2019 @Saxion
De jaarlijkse bedrijvendag van s.v. WATT en SV Archimedes. Maak kennis met meer dan 45 technische bedrijven! Welke past bij jou?

Escalatieborrel 16-05-2019 @Tabula Rasa, Stadsgravenstraat 41
Kom gezellig borrelen bij Tabula Rasa!

HBO Feest 23-05-2019 @De Generaal, Stadsgravenstraat 41-43
Een feest in De Generaal met alle studieverenigingen!

Allumni BBQ 24-05-2019 @Perron 22 te Enschede
Zon + BBQ + dakterras: be there!

Vervolg halfjaarlijkse ledenvergadering 28-05-2019 @Saxion
Hoor wat het bestuur het afgelopen halfjaar heeft gedaan en geef je mening.

StAf Toernooi

Tussen 6 mei en 6 juni is het weer tijd voor het gezelligste voetbaltoernooi van Enschede, namelijk het StAf Toernooi. Het StAf Toernooi is een voetbaltoernooi voor studieverenigingen. Je strijdt op dit toernooi met je studiegenoten tegen andere verenigingen om de titel ‘Best Voetballende Studievereniging van 2019’. Heb jij zin om gezellig je verenigingsgenoten aan te moedigen? Kom dan langs!

Donderdag 09-05 19:30
Woensdag 14-05 19:30
Maandag 20-05 18:00
Woensdag 22-05 18:00

-De Sportcommissie (ConditCie)

 

Batavierenrace

Op 10 en 11 mei 2019 is het weer tijd voor het grootste studentensportevenement van het jaar, de BATAVIERENRACE! De Batavierenrace is ‘s werelds grootste estafetteloop, waarin er in etappes van Nijmegen naar Enschede wordt gelopen.
 
Voeg je bij team SV Archimedes en ren de longen uit je lijf om vervolgens bediend te worden op de barbecue of kom ons aanmoedigen! Is het daarna gebeurd met de pret? Nee hoor!
Feest met ons door tot in de late uurtjes op het grootste studentenfeest van Europa.
-De Sportcommissie (ConditCie)

Bata-BBQ

Voor het Batavierenfeest heb je natuurlijk een goede bodem nodig. Hoe kan dat beter dan met een heerlijke barbecue? Schuif op 11 mei aan bij de Batavierenracelopers van SV Archimedes en prik gezellig een vorkje mee. Voor slechts €7,50 voor niet-lopers en maar €2,50 voor lopers (excl. drinken) mag je komen genieten van dit feestmaal. Zien we je dan?
-De Sportcommissie (ConditCie)

Excursie TATA Steel

Wist je dat TATA Steel één van de grootste staalconcerns op de wereld is? En wist je dat de CTcie op 14 mei naar TATA Steel toe gaat? Bij TATA Steel krijgen we een rondleiding door de fabriek. Ze hebben een leuk programma voor ons voorbereid, dus ga gezellig mee! We zullen om 10:15 met een aantal busjes vanaf het Saxion vertrekken naar het westen van Nederland. Rond 19:00 zullen we weer terug zijn bij het Saxion, dit is wel afhankelijk van het verkeer. De kosten voor de excursie zijn €5 voor leden en €7,50 voor niet leden.
-De CTcommissie

Lezing ID Partners

Op dinsdag 14 mei is het zo ver. ID Partners komt deze kant op om een lezing te geven. Iedereen kan deze lezing bijwonen! De lezing vindt plaats in de IPO studio en er zijn geen kosten aan verbonden. Heb jij er zin in? Kom dan vooral langs!

Let op de inschrijving sluit op 12 mei 2019!
-De IPOcommissie

Bedrijvendag LED 2019

Ook dit jaar organiseren SV Watt en SV Archimedes de jaarlijkse bedrijvendag LED op Saxion. Het doel van deze bedrijvendag is om studenten kennis te laten maken met bedrijven
-De Bedrijvendagcommissie

Escalatieborrel

Je punten gehaald? Eraan gedacht je goudvis eten te geven? Gewoon dorst? Er is altijd wel een reden te vinden om gezellig iets te drinken. De ene is alleen beter dan de andere, maar deze reden is echt briljant. SV Archimedes heeft voor jullie namelijk bedacht een borrel te organiseren, waar jij met al je favoriete Archimedeci lekker kan borrelen. De locatie voor deze borrel is bij Tabula op 16 mei. Wij zullen er zijn vanaf 21:00 uur, maar jullie zijn natuurlijk ook later welkom!
Eureka!
-De Activiteitencommissie (AkCie)

Alumni BBQ

Vrijdag 24 mei organiseren wij weer een BBQ! We zouden het leuk vinden als jij er ook bij bent.

Voor de afwisseling gaan we dit jaar eens een station verder qua locatie. De barbecue zal namelijk gehouden worden op het prachtige dakterras van Perron 22 te Enschede. Deze locatie ligt op perfecte kruipafstand van Enschede Centraal. Aankomst op Perron 22 wordt verwacht om 19.00. Hier zal je eersteklas ontvangen worden voor slechts €15,00. Dit is inclusief 3 consumpties.
-De Alumnicommissie (Fe3Cie)

Presentatie workshop

Maandag 8 april was voor het derde jaar op rij de presenstatieworkshop, georganiseerd door de IPOCie. Het was weer een groot succes!
Robert Middelburg verzorgt deze workshop. Hij weet voor iedereen precies zijn vinger te leggen om de goeie feedback. Iedereen presenteert een klein stukje over zichzelf en krijgt meteen persoonlijk feedback die ze vervolgens moeten toepassen in een tweede presentatie.
De workshop was vooral bedoeld als voorbereiding voor de eerstejaars op de presentatie die ze een week later moesten geven aan Philips. Er was veel positieve feedback gekomen en het is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!
-De IPOcommissie

Archimedes studiedagen

De afgelopen maand hebben meerdere commissies een studiedag/-avond georganiseerd.

MTcommissie – 8 april
IPOcommissie – 10 april
WBcommissie – 11 april

Elke studiedag/-avond was een goed moment voor de studenten om met elkaar de stof door te nemen.

Bij de MT-studiedag waren er zelfs docenten aanwezig. Zij konden vragen beantwoorden en op die manier de aanwezige studenten helpen. Dit bleek achteraf echter een beetje overbodig, omdat alle docenten al vragenuurtjes hadden gepland in dezelfde week. De studenten waren wel tevreden met de aanwezigheid van de docenten en we willen hen daarvoor graag bedanken!
Bij IPO begonnen de studenten al met studeren voordat de pizza’s op waren, hier waren echter geen docenten aanwezig maar was wel voor meerdere jaarlagen.
Bij WB waren twee oudere jaars aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven. Dit was ook erg handig en gezellig.
Vanwege het succes van de studiedagen/-avonden zijn we al bezig met de organisatie van de nieuwe studiemomenten voor alle studies.
-De MTcommissie, IPOcommissie, WBcommissie en Commisaris Onderwijs.

Semi-regelmatige borrel

Donderdag 28 april hebben we gezellig geborreld bij Friends. Met een grote opkomst hebben we met z’n allen moed ingedronken voor de toetsweek. Ook konden we natuurlijk hulp ontvangen en advies en frustraties uitwisselen. We zijn hierna nog tot in de vroege uurtjes de stad in gegaan. Wij bij de AkCie vonden het een geslaagde avond en kijken uit naar de volgende borrel.
-De Activiteitencommissie (AkCie)

Studiereis 2019

De studiereis van 2019 naar Bratislava (Slowakije) was de vierde SV Archimedes studiereis. Na alle gezelligheid en leuke activiteiten van deze reis kunnen wij niet wachten op de volgende!
 
Maandag: Henkel, Volkswagen, kroegentocht.
Als eerste gingen we de Duitse multinational Henkel bezoeken. Henkel is een ontzettend groot bedrijf met diverse producten zoals: industriële lijmen, wasmiddelen en cosmetica. Bij hen kregen we een kijkje in het laboratorium waar producten onder andere getest worden op bewaartermijnen, viscositeit en PH-waarden. Hierna konden we te weten komen wat er allemaal gebeurt binnen dit bedrijf middels een uitgebreide presentatie.
 
Het tweede bedrijfsbezoek was naar Volkswagen Group. Door middel van een uitgebreide rondleiding door de hele fabriek konden we zien hoe verschillende auto’s werden geproduceerd. Van de Volkswagen Touareg, up! en e-up! tot  Audi Q7,SEAT Mii, Škoda Citigo, en Porsche Cayenne. Nergens anders worden er zo veel automerken onder één dak geproduceerd. We konden genieten van grote fabriekshallen, slimme robots en werkers die met ingewikkelde opstellingen de auto’s in elkaar zetten. De slimme robots rijden door de hallen en moeten bezoekers, werkers en elkaar ontwijken om onderdelen te bezorgen, van en naar het juiste punt.
 
Ter afsluiting van deze dag zijn we na het avondeten met de hele groep het nachtleven van Bratislava gaan verkennen met een kroegentocht. Van Irish pubs tot een ondergrondse bar vol met boeken en een Open Mic avond, waar wij natuurlijk een paar Nederlandse klassiekers hebben laten horen.Dinsdag: VSVU, Kasteel van Devin.
Op de tweede dag zijn wij gezamenlijk naar de VSVU (Vysoká Skola Výtvarných Umení) gegaan. Dit is de Universiteit voor Architectuur, Beeldende kunst, Design, Restauratie en Theorie & Geschiedenis van kunst. Hier konden we zien aan wat voor projecten de studenten werken en van welke bedrijven ze opdrachten krijgen. Ook konden we een kijkje nemen in het Transport Design Atelier, waar futuristische voertuigen werden ontworpen. Als laatste konden we het laatste project waar de Design studenten mee bezig zijn bekijken. Ze legden ons uit hoe ze porseleinen muziekboxen ontwerpen en vormgeven.

Bovenop een klif aan de Donau is er in Bratislava is er een 1350 jaar oud kasteel te vinden. Hier gingen we in de middag van de tweede dag heen. Er was een indrukwekkend uitzicht en een interessante expositie. Helaas vielen de picknickplannen in het water vanwege de regen. Desondanks was het kasteel van Devin een unieke ervaring.
 
 

Woensdag: Stadstour, Vrije middag, Bestuursactiviteit.
1 mei is de dag van de arbeid in Slowakije. We hebben daarom op deze dag een stadstour georganiseerd. Hier konden we met alle reizigers overdag Bratislava ontdekken en meer leren over de stad en zijn geschiedenis.
 
Als bestuursactiviteit was er een gezellige pubquiz, hier werd iedereen getest op hun kennis over Bratislava en de studiereis.
 

Donderdag: Marel, Ecoduna.
Marel is binnen onze vereniging natuurlijk bekend als hoofdsponsor. Ze mochten daarom niet ontbreken in deze week. Tijdens ons bezoek kregen we een presentatie over het bedrijf en over de vleesverwerkingsmachines die er gemaakt worden. In de vestiging in Nitra waren er machines voor vlees, gevogelte en vis. Wij werden door de hele fabriekshal geleid en geïnformeerd door verschillende teamleiders over de productie van de machines
 
Als laatste excursie bezochten we Ecoduna. Dit bedrijf streeft ernaar om op een innovatieve manier op grote schaal algen te produceren in een kas. Dit wordt gedaan door de algen te laten groeien in water in glazen buizen. Dit water wordt rondgepompt door middel van CO2 in plaats van normale waterpompen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit algen. Deze buizen staan in een kas die maar liefst 1 hectare omvat! Hiernaast onderzoeken ze mogelijke de toepassingen en effecten van microalgen op mensen. Ook mochten we de producten die gemaakt worden met deze algen zelf proeven en hadden we de mogelijkheden om deze producten te kopen. De blauwe-algengin werd zeer goed ontvangen
 
 

Op vrijdagavond zijn we met alle reizigers veilig thuis gekomen. Wij willen graag alle bedrijven bedanken voor de excursies, alle reizigers voor de gezelligheid en onze sponsor Voort want zonder hen was de studiereis lang niet zo leuk geweest!
-De Studiereiscommissie (VakanCie)
Met vriendelijke groet,

Namens het negende bestuur en haar commissies,

Bram ten Haken
Secretaris der SV Archimedes
Wil je je lidmaatschap stop zetten? Stuur dan een mail naar secretaris@svarchimedes.nl!
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan hieronder uit!