Woensdag 4 oktober stond de excursie naar ontwerpbureau Dynteq op de planning. R…


Woensdag 4 oktober stond de excursie naar ontwerpbureau Dynteq op de planning. Rond twee uur fietsten twintig IPO-studenten het terrein op van vliegbasis Twente. Dynteq is namelijk gevestigd in een omgebouwde F16-shelter. Een ideale locatie voor een Industrieel Ontwerpbureau, volgens mede-oprichter Rob Lenferink. Ze hebben daar veel ruimte om producten te testen en niemand ziet waar het bedrijf zich mee bezighoudt.

Rob Lenferink vertelde uitgebreid over het bedrijf en een aantal interessante projecten. Dynteq is gespecialiseerd in producten voor de bouw, de agrarische sector en ontwerpt veel vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld een spectaculaire duikboot die rechtsstreeks uit een James Bond-film lijkt te komen.

De meeste projecten beginnen met een opdracht van een bedrijf, maar soms begint Dynteq zelf aan een project. Dat was bijvoorbeeld het geval bij een innovatieve bakfiets. Bij het bedrijf werken ongeveer vijftien mensen, inclusief twee stagiaires. Er wordt altijd aan een aantal projecten tegelijk gewerkt.

Dynteq heeft een bijzondere inrichting. De meeste mensen werken in een grote open ruimte. Daarnaast is er een aantal kleine kantoren en een werkplaats, waar vooral kleine modellen worden gemaakt. Op dit moment werd er aan de nulserie van een nieuwe mobilock gewerkt. Zo kregen we een goed beeld van de werksituatie binnen het ontwerpbureau. Al met al een zeer geslaagde excursie.


Source

Woensdag 4 oktober stond de excursie naar ontwerpbureau Dynteq op de planning. R…